Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay Çıtır Sarıyer Böreği

Kolay Çıtır Sarıyer Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım )
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Arasına sürmek için sos;
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikli iç harcımızı hazırlayalım soğanları ufak ufak doğrayalım tavayı ocağa alıp sıvı yağı koyalım soğanları ekleyip hafif pembeleşince kıymayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Kıymanın suyu çekilip rengi döndüğün de tuz ,karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip karıştıralım. 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım, biraz soğumaya bırakalım.
  3. Diğer taraftan sos için bir kaseye süt, erittiğimiz tereyağını, sıvı yağ ve tuzu koyup güzelce karıştıralım yufkamızdan bir tane alıp tezgaha güzelce serelim.
  4. Sostan 2 yemek kaşığı sostan dökelim fırça yardımı ile güzelce her yerine sürelim ( ben her yufka serişimde sosu bir kere karıştırıyorum ki bütün materyaller karışsın o denli döküyorum yufkanın üstüne ) 2’ci yufkayı da serip birebir form yapıyorum ve 3’cü yufkada da tıpkı süreç 4’cü yufkada ise sos dökülmüyor.
  5. Uzun tarafına iç harçtan yerleştirelim sonra yufkayı rulo formunda saralım ‘u’ biçimini verip tepsiye dizelim.
  6. Bu süreci yufkalar bitene kadar yapalım ( ben bir börek için 4 yufka kullandım daha kalın seven varsa 5 de kullanabilir )
  7. Daha sonra kalan sosu üzerine gezdirelim 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika güzelce kızarana kadar pişirelim deneyeceklere afiyet olsun ????.
Çıtır çıtır sevenlere olağanüstü bir börek tanımı.

Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

15 Dakikada Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 20 adet baklavalık yufka200 gram kıyma2 orta uzunluk soğan4 yemek kaşığı sıvı yağYarım yemek kaşığı tuzYarım yemek kaşığı karabiber Sos için; Yarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı sütÇeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hazır baklavalık yufka Sosu için; 1 su bardağı süt1 çay bardağı zeytinyağ1 yemek kaşığı sirke İç harcı; 300 gram kıyma3 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı150-200 gram kıyma1 adet kuru soğan2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Çıtır Soslu Patatesli Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 22 adet baklavalık yufka İçi için; 5 – 6 tane patates1 büyük boy soğan5 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı salça1.5 çay kaşığı kırmızı toz biberNaneTuz Sosu için; 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Baklavalık Yufka İle Kıymalı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller 25 adet baklavalık yufka500 gram kıymaYarım çay bardağı sıvı yağ2 orta uzunluk kuru soğan1 tatlı kaşığı tuzKarabiberPulbiber Orta katlara sürmek için; 1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt