Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kolay Mantı

Kolay Mantı
0
138

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69

Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

• 2 tane yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 su bardağı ortası un (Unlar farklılık gösterebilir sert bir hamur olacak)
  • 400gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta, su, tuz ve un ile sert bir hamur yoğurulur. Beş bezeye ayırıp 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra bir tane beze çok ince olmayacak biçimde açılır.
  2. Açtığımız yufka beş tane şerit halinde kesilir. Şeritlerin ucuna kıyma koyularak rulo formunda sarılır. Ben hepsini sarıp tepsiye dizdim dondurucu da 15 dakika kadar beklettim bu türlü yapınca kesmesi daha kolay oluyor.
  3. Daha sonra küçük küçük kestim. Bir tencerede tereyağ ve salça kavrulup, sıcak su ek edilir kaynayan salçalı suya mantılarımız atılıp pişmeye bırakılır.
  4. Pişen mantılarımız sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun. Dilek ederseniz dondurucuda da saklayabilir siniz.
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pratik Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Pratik kolay mantı hamuru için; 6 su bardağı un2 su bardağı su1 yumurta4-5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 250 gram kıyma2 orta boy soğanTuz ve karabiber Yoğurt sosu için; 1 kase yoğurt2 diş rendelenmiş sarımsakTuz Üzeri için; TereyağNane ve pulbiberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Buzluk İçin Mantı Aparatıyla Kolay Mantı Üretimi (Buzluk için) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 3 çorba kasesi un2 adet yumurta3 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İç harcı için 300 gram yağsız kıyma3 orta uzunluk kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı toz biber Buzluk İçin Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
Mantı Tanımı İçin Materyaller Mantı hamuru için 1 yumurtaKişi sayısına nazaran 100 ml ılık su ( ben 3 bardak kullandım. 5 yufka oldu)TuzAldığı kadar un (Sert bir hamur olmuyor yumuşak bir hamur olacak ) Kıyma harcı için 1 kilo az yağlı kıymaKuru soğanReyhanTuzİsteğe bağlı pul biber Yoğurtlu sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Mantı Sevenler Buraya Gerçek Kayseri Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 kg un1 adet yumurta1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sıvı yağı Iç harcı için; 500 gram yağsız iki sefer çekilmiş dana kıyma3 adet kuru soğan birer çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Mantı kasnağı2 tane yumurta4 su bardağı un1,5 su bardağı suTuz İçi için; 250 gram kıyma1 tane kuru soğanTuzPulbiberKarabiber Üzeri için; Yoğurt2 diş sarımsakNane Sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt