Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kolay Tava Böreği Peynirli (20 Dk)

Kolay Tava Böreği Peynirli (20 Dk)
0
23

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kolay-tava-boregi-peynirli-20dk.jpg

Kolay Tava Böreği Peynirli (20 Dk) Tanımı İçin Materyaller

• 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz (peynir tuzsuz ise)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (küçük boy)
  • 2 kase kaşar peynir
  • 3 yemek kaşığı labne
  • Yarım şişe soda

Kolay Tava Böreği Peynirli (20 Dk) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
  2. 1 adet yufkayı tavaya yayalım kenarları dışarda kalacak.
  3. Süt, yoğurt, sıvı yağ, tuzu çırpalım.
  4. 1 adet yufkayı 4 kesime bölelim, harçlayıp tavaya dizelim.
  5. Peyniri yayalım.
  6. 1 adet yufkayı tekrar 4 modüle bölelim, harçlayıp tavaya dizelim.
  7. Son olarak tavadan sarkan kısımı en üste kaplayalım elimizle harç yayalım.
  8. Ortadan ikiye keselim ve sodayı dökelim.
  9. 10 dk alt kısmı 10 dk üst kısmı ocağın büyük kısmında orta ateşte kapak kapatarak pişirelim.
Ben elimde olan peynirleri ziyan olmasın diye kullandım ister kıymalı ister peynirli tıpkı tanımı uygulayabilirsiniz????

Yalnızca süt yahut yoğurt ile de yapabilirsiniz????

????şimdiden afiyet olsun ☺️????

Similar threads

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2,5 adet yufka İç harcı için (İsteğe göre iç harcını değiştirebilirsiniz) 1 kase beyaz peynir1 tutam maydanozSıvı yağ Tava Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 25 cm yada 28 cm yanmaz tava için. Tavamızı yağlayıp bir adet yufkayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pratik Peynirli Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka Sosu için: Yarım su bardağı sütYarım su bardağı su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: 1 kase peynirYarım demet maydonoz Pratik Peynirli Tava Böreği Tanımı Yapılışı 1 tane yufkamızı tavamızın tabanına serelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
10 Dakikada Su Böreği Tadında Tava Böreği (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Merhabalar bugün sizlere çok pratik ve lezzetli bir börek tanımıyla geldim ister kahvaltılarınıza ister 5 çaylarınıza çok yakışacak lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 şişe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Peynirli Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler 5 adet hazır yufka1 bağ maydanoz1 kase lor peynir1 su bardağından biraz eksik süt2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSıvı yağÇörek otuSusam Peynirli Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tava Böreği Tanımı İçin Gereçler (28-30 cm tava için) 3 adet yufka1/2 (yarım) su bardağı süt yahut 5-6 yemek kaşığı yoğurt (ben yoğurt kullandım)1 adet yumurta1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İçi için: Beyaz peynirKaşar peyniriİsteğe bağlı maydanoz Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt