
Kolay Ve Şipşak Hazırlayacağınız Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un (Kaptanlarun gulbeyazun serisi)
- 1 çorba kasesi dolusu yıkanıp dilimlenmiş mürdüm eriği
- Pudra şekeri
Kolay Ve Şipşak Hazırlayacağınız Mürdüm Erikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mürdüm eriklerini yıkayıp, kurutun. Daha sonra ince ince dilimleyin, iki yemek kaşığı toz şekeri eriklerin üzerine serpiştirin ve kenara alın.
- Öteki taraftan şeker ve yumurtayı beyazlayana kadar çırpın süt, sıvı yağ öbür gereçleri ek edip en sonunda unu da ekleyin düzgünce çırpın ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökün.
- Kekin üzerine dilimlenmiş mürdüm eriklerini düzgün bir halde dizin ve evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında kek pişirene kadar pişirin.
- Kürdanı keke batırın çıkarın hamur yapılmamışsa kekimiz pişmiş demektir fırından çıkarıp soğutup servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????
- Üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.