
Kömbe Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 15 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 bardak yoğurt
- 200 gram tereyağ
- 1 diş sarımsak
Kömbe Tanımı Yapılışı
- Arkadaşlar un ölçüsü kaç kişilik yapacaksınız ona nazaran ayarlayabilirsiniz.
- 5 su bardağı ile 15 su bardağı ortasında kişi sayısına nazaran tercih edin.
- Ben burda 15 su bardağı un kullandım 2 su bardağı süt ve 3 su bardağı su ile sert bir hamur elde ettim.
- Tuzunu eklemeyi unutmayınız. ( Hamur biraz sert olacak o yüzden un eklemesi yaptım sizde yapın 2-3 bardak daha alır).
- Sonra bu sert hamuru tepside yuvarlak bir formda yaydım ekmek üzere pişirdim.
- Altlı üstlü kızaracak hoş bir halde. Sonra ılısın biraz.
- Hamuru yuvarlak bir formda kesin sonra içini kaşıkla alarak çıkartın alt kısmı çanak üzere kalsın, tüm hamuru kenara çıkarın ve ufalayın. Minik minik kesimler yapın.
- Çanak olan hamurun içine minik ufalanmış hamurları alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağ dökün. Afiyet olsun. ????.