Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kömbe

Kömbe
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kombe.jpg

Kömbe Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 15 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üst Sosu için:
  • 3 bardak yoğurt
  • 200 gram tereyağ
  • 1 diş sarımsak

Kömbe Tanımı Yapılışı

  1. Arkadaşlar un ölçüsü kaç kişilik yapacaksınız ona nazaran ayarlayabilirsiniz.
  2. 5 su bardağı ile 15 su bardağı ortasında kişi sayısına nazaran tercih edin.
  3. Ben burda 15 su bardağı un kullandım 2 su bardağı süt ve 3 su bardağı su ile sert bir hamur elde ettim.
  4. Tuzunu eklemeyi unutmayınız. ( Hamur biraz sert olacak o yüzden un eklemesi yaptım sizde yapın 2-3 bardak daha alır).
  5. Sonra bu sert hamuru tepside yuvarlak bir formda yaydım ekmek üzere pişirdim.
  6. Altlı üstlü kızaracak hoş bir halde. Sonra ılısın biraz.
  7. Hamuru yuvarlak bir formda kesin sonra içini kaşıkla alarak çıkartın alt kısmı çanak üzere kalsın, tüm hamuru kenara çıkarın ve ufalayın. Minik minik kesimler yapın.
  8. Çanak olan hamurun içine minik ufalanmış hamurları alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve erimiş tereyağ dökün. Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt