Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kornişon Salatalık Turşusu

Kornişon Salatalık Turşusu
0
51

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kornison-tursusu-salatalik-tursusu.jpg

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kg kornişon yani salatalık
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar kaynar su

Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kornişonları bir kaç sefer güzelce yıkayın turşu suyunuzun hoş berrak olması için (önemli bir püf noktası güzelce yıkanması) kornişonların iki ucundan hafif kesin çok derin kesmeyin.
  2. Sonrasında sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  3. Sonra kavanozun tabanına birinci olarak sarımsakların yarısını yerleştirin ve akabinde salatalıkları yerleştirin en üst kısmına tekrar sarımsak yerleştirin acı biber seviyorsanız her sarımsak yerleştirdiğinizde biber yerleştirin en son tuz.
  4. Limon tuzu, şeker ve sirkesini ek edin son olarak (yeni kaynamış kaynar suyu) turşunun üzerine doldurun.
  5. Ağzına kadar su doldurun.
  6. Kavanozun kapağını güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ağzını sıkıca kapatın. Kapağın muhakkak tam kapanması çok kıymetli bir püf noktası. Turşunuz hava almamalı tam kapanmalı .
  7. Sonrasında kavanozu zıt çevirin soğuduktan sonra serin güneş görmeyen bir yerde 14 gün beklettikten sonra afiyetle yiyin.
Kornişon Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler 1 kg kornişon1 baş sarımsak2 yemek kaşığı kaya tuzu1 çay kaşığı limon tuzu1 çay bardağı sirkeKaynar su Kornişon Turşusu Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Kornişonları sirkeli suda bir saat bekletin, sonrasında yıkayın. Bıçakla delin . Kavanozun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kütür Kütür Kornişon Turşusu Tanımı İçin Gereçler (1 kg lık konserve kavanozu için)Sıkıca yerleştirilmiş kornişon salatalık1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma da olur)1 yemek kaşığı kaya tuzu (İnce tuz olmaz)1 çay kaşığı şeker7-8 diş sarımsak3-4 adet limon tuzuAldığı kadar kaynar halde sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mis Gibi Kolay Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo salatalık1 baş sarımsak2 adet havuç2 adet kırmızı biberŞekerTuzSıcak su Mis Gibi Kolay Kornişon Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Salatalıkları iyice yıkayıp kavanozlara koyalım. İçine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler Dilediğiniz kadar kornişon salatalıkHer bir 1 litrelik kavanoz için1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı limon tuzu1 çay bardağı üzüm sirkesiYeteri miktarda nohutSarımsakKaynar su Kütür Kütür Erimeyen Kornişon Turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Sıcak Suyla Kütür Kütür Kornişon Turşusu (Asla Bozulmaz) Tanımı İçin Gereçler Kornişon salatalıkKaya tuzu(her kavanoz için dolu dolu 1 yemek kaşığı)Sarımsak(her kavanoz için 6 -7 diş )Sirke(her kavanoz için 1 su bardağı )Şeker(her kavanoz için 1 tatlı kaşığı)Sıcak su( üstü geçecek kadar )1 lt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,496Konular
981,600Mesajlar
29,706Kullanıcılar
serhat10Son üye
Üst Alt