iltasyazilim
FD Üye
Kornişon Salatalık ve Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo kornişon salatalık
*1 kilo yarı olgunlaşmış domates
*Su (yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun alacağı kadar)
*Üzüm sirkesi (yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun 4 te birini dolduracak kadar)
*Salamura tuz (ölçüsünü aşağıda not olarak yazdım)
*1 baş sarımsak
*1 bağ maydanoz sapı
Hazırlanışı
Salatalıklar ve domatesler yıkanırsarımsaklar soyulup doğranır
5 kiloluk bidona veya ayrı ayrı cam kavanozlara yıkanan domates ve salatalıklar aralarına sarımsak konarak yerleştirilir
Yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun 4 te birini dolduracak kadar sirke konur,üzerine salamura tuz konur ve üzeri su ile doldurulur
Maydanoz sapları da en üste konup kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve bir süre böyle bekletiliryaklaşık 15 gün sonra yemeye hazırdırafiyet olsun…
NOT:resimde gördüğünüz kavanozların biri 3 kiloluk diğeri 2 kiloluktur 2 kiloluk kavanoza 2 yemek kaşığı,3 kiloluk kavanoza 3 yemek kaşığı salamura tuz koydum Turşunuzun dibine biraz kuru nohut ekler ve*birkaç gün güneşte bekletirseniz hem biraz daha çabuk olmasını hemde renginin daha sarımsı olmasını sağlarsınız…
*3 kilo kornişon salatalık
*1 kilo yarı olgunlaşmış domates
*Su (yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun alacağı kadar)
*Üzüm sirkesi (yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun 4 te birini dolduracak kadar)
*Salamura tuz (ölçüsünü aşağıda not olarak yazdım)
*1 baş sarımsak
*1 bağ maydanoz sapı
Hazırlanışı
Salatalıklar ve domatesler yıkanırsarımsaklar soyulup doğranır
5 kiloluk bidona veya ayrı ayrı cam kavanozlara yıkanan domates ve salatalıklar aralarına sarımsak konarak yerleştirilir
Yerleştirdiğiniz bidon veya kavanozun 4 te birini dolduracak kadar sirke konur,üzerine salamura tuz konur ve üzeri su ile doldurulur
Maydanoz sapları da en üste konup kapağı sıkıca kapatılıp ters çevrilir ve bir süre böyle bekletiliryaklaşık 15 gün sonra yemeye hazırdırafiyet olsun…
NOT:resimde gördüğünüz kavanozların biri 3 kiloluk diğeri 2 kiloluktur 2 kiloluk kavanoza 2 yemek kaşığı,3 kiloluk kavanoza 3 yemek kaşığı salamura tuz koydum Turşunuzun dibine biraz kuru nohut ekler ve*birkaç gün güneşte bekletirseniz hem biraz daha çabuk olmasını hemde renginin daha sarımsı olmasını sağlarsınız…