Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek
0
181

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 6 adet tel peynir
  • 2 adet tavuk göğsü
Marine için
  • Zeytin yağı,tuz,karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve tavuk baharatı
  • 2 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için
  • 1 çay bardağı (en küçük boy) su
  • 1 çay bardağı en küçük boy) süt
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı kadar süt (yavaş yavaş ekleyerek koydum biraz fazla biraz fazla olabilir)
  • Dövülmüş karabiber beyaz biber kırmızı biber taneleri (yada direk karabiber)
  • Biraz muskat cevizi rendesi
  • Tuz
Üzerlerine sürmek için
  • Kalan yufka sosu içine bir yumurta sarısı
  • Çörek otu

Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları közleyip soyalım. Saplarını keselim.
  2. Beşamel sos için tereyağını eritip unu uygunca kavuralım. Azar azar süt eği ile kıvamı açalım. Baharatlarımızı ve tuzu ekleyelim.
  3. 1 gece marinede dinlenmiş tavuk göğüslerini üzerlerine çizik atarak önlü gerili kızgın tavada kızartalım. Küçük modüllere dilimleyelim.
  4. Yufkamızı tezgaha serip yarısına yufka sosu sürüp öteki yarısını üzerine kapatalım. Ortadan ikiye kesip geniş kısmına evvel közlenmiş patlıcanı koyalım.
  5. Ortasını aralayıp az tuz ile tatlandıralım.
  6. Üzerine biraz beşamel sos dökül 2 adet tel peynir koyalım.
  7. Üzerine tavuk modüllerini serpip saralım.
  8. Tavuklu kısmı üst gelecek biçimde tepsiye dizelim.
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  10. Ortasını dikkatlice karnı yarık üzere kesip kenarlarına çörek otu serpelim.
  11. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  12. Çıkarıp ortalarına tel peynir koyup peynir eriyene kadar tekrar pişirelim.
  13. Üzerine maydanoz serpip servis edelim. Bayılmayan görmedim. İster sıcak sıcak ister biraz bekletip elinize alarak yiyin.Afiyet şifa olsundu.
Köz Patlıcanlı Beşamel Soslu Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beşamel Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Materyaller Patates için: 3 adet orta uzunluk patates3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı tuz Tavuklu harç için: 2 adet tavuk göğsü1 adet soğan1 diş sarımsak1 yeşil biber2 yemek kaşığı domates sosu5 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Tavuklu Beşamel Soslu Yemeğim Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patates1 adet tavuk göğüs1 adet sivri biber1 adet kırmızı biber1 adet soğan1 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçasıPul biberKarabiberKekikTuz Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 tavuk göğsü1 su bardağı kadar lor veya beyaz peynir3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı3 su bardağı süt3 adet yufkaMaydanozDereotuTaze naneKarabiberTuz1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı süt1/2 (yarım) çay bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler 3 orta uzunluk patatesYarım kilo mantar2 kesim tavuk göğsü4 yemek kaşığı zeytin yağı Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı sütTuzKarabiber Üzeri için 2 su bardağı kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 tane orta uzunluk karnabaharSu (haşlamak için)Tuz1 tane tavuk göğsü1 tane soğan2-3 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağKarabiberPul biberKekikTuz Beşamel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt