Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sut
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet elma
Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker ile çırpılacak.
- Sıvılar eklenecek.
- Un elenerek yavaş yavaş ek edilecek ,kabartma tozu ve limon rendesi ek edilip kalıba dökülecek.
- Krema için: gereçler tencerede karıştırılarak pişirilecek.
- Ilınınca hamur torbasına dökülüp kalıptaki kekin üstüne daire biçiminde sıkılacak.
- Elmalar ince kesilecek (kabuklu).
- Aralarına dilimler halinde konulacak.
- 180 derecede pişirilecek.
- Soğuyunca istenirse üzerine pudra şekeri dökülecek.