Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram krema
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
- 6-7 adet mantar
- 3 dilim tam buğday ekmeği
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam dereotu
- Tuz
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çorbamızın tanımı için mantarları ince ince kıyalım. Tencereye tereyağını koyalım. Mantarları ek edip 5-6 dakika kavuralım.
- Unu ek edip, kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiber atalım.
- Tavuk suyu ve olağan suyu ek edelim. Tavuk suyu yoksa yalnızca suylada olur. Kaynayınca altını kısıp, 20 dakika pişirelim.
- Kaynarken süratli bir formda karıştırarak kremayı ek edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Sunum için ekmekleri küçük küpler halinde doğrayalım. Tepsiye koyup biraz kızarana dek pişirelim.
- Tavaya zeytinyağını koyalım. İnce kıyılmış mantarları koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Ekmekleri içine ek edelim. Ezilmiş sarımsak, pulbiber, tuz ve kekiği ilave edip, biraz kavuralım.
- Pişen çorbamızı kaselere koyalım. Üzerlerine kavrulmuş mantar ve ekmek karışımından koyalım.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar dilerim. ????????????