Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum)

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum)
0
103

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram krema
  • 2 su bardağı su
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber
Üzeri için;
  • 6-7 adet mantar
  • 3 dilim tam buğday ekmeği
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çorbamızın tanımı için mantarları ince ince kıyalım. Tencereye tereyağını koyalım. Mantarları ek edip 5-6 dakika kavuralım.
  2. Unu ek edip, kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiber atalım.
  3. Tavuk suyu ve olağan suyu ek edelim. Tavuk suyu yoksa yalnızca suylada olur. Kaynayınca altını kısıp, 20 dakika pişirelim.
  4. Kaynarken süratli bir formda karıştırarak kremayı ek edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  5. Sunum için ekmekleri küçük küpler halinde doğrayalım. Tepsiye koyup biraz kızarana dek pişirelim.
  6. Tavaya zeytinyağını koyalım. İnce kıyılmış mantarları koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Ekmekleri içine ek edelim. Ezilmiş sarımsak, pulbiber, tuz ve kekiği ilave edip, biraz kavuralım.
  7. Pişen çorbamızı kaselere koyalım. Üzerlerine kavrulmuş mantar ve ekmek karışımından koyalım.
  8. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar dilerim. ????????????
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kremalı Mantar Çorbası Görüntülü Tanımı İçin Materyaller 300 gram mantar1 adet soğan1 yemek kaşığı un200 ml sıvı krema3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı terayağı ya da margarin1, 5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYarım demet maydanoz3-3, 5 su bardağı su (200 ml klasik su bardağı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar1 adet orta uzunluk kuru soğan1-2 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber1 tutam taze maydanoz (İsteğe bağlı)3,5 su bardağı içme suyu Kremalı Mantar Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 350 gram mantar (1 tabak dolusu kullandım)50 gram tereyağı ya da margarin2 yemek kaşığı un1 litre soğuk su1 tatlı kaşığı tuz1 paket krema Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Mantarları istediğimiz büyüklükte doğrayalım. Bir tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 400 gram mantar1 adet orta uzunluk kuru soğan1-2 yemek kaşığı un1, 5 su bardağı süt yahut 200 ml sıvı krema (Ben krema kullandım)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıTuzKarabiber1 tutam taze maydanoz3, 5 su bardağı oda sıcaklığında su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 400 gram kültür mantarı1 adet soğan4 su bardağı sıcak su1 su bardağı sütKarabiberTuzSıvı yağ2 yemek kaşığı un Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı Öncelikle mantarlarımızı güzelce yıkayalım ve küp küp doğrayalım. Tencereye yağı alalım ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt