
Krep (Cızlama) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- Pişirmek için sıvı yağ
Krep (Cızlama) Tanımı Yapılışı
- Unu ve sütü ile topak kalmayana kadar düzgünce çırpın.
- Yumurtaları ekleyin ve biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
- Tavanıza 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam ediniz. vee krepiniz hazır, afiyet olsun. ????????.