Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sağlıklı Bilgiler...

Sağlıklı Bilgiler...
0
203

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kurban Bayramında Et Tuketimi

Kurban Bayramında Et Tuketimine Dikkat!

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artacaktır Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu,şeker hastalığı ve kalpdamar hastalığı bulunan kişilerin Kurban Bayram’da az yağlı veya yağsız etleri tercih etmeleri ve tuketimde aşırıya kacmamaları sağlıklıkları acısından uygun olacaktır

Kronik hastalıkları olan ve risk grubunda bulunan kişiler icin kurban bayramı tehlikeli olabilmektedir KalpKoroner arter hastaları, şeker hastaları,tansiyon hastaları ve bobrek hastaları risk altındadır

Fazla Et Yenmesinin Zararları nelerdir?

Etin iceriğinde; doymuş yağları bulundurması sebebi ile aşırı miktarlarda tuketilmesi kan yağlarının yukselmesine bağlı olarak Kalp ve Damar hastalıklarına sebep olabilir

Fazla tuketim sonucunda kan basıncı artacağından dolayı tansiyon yuklenmesi gercekleşebilir

Et, sindirimi zor olan bir besin oğesidir Bu nedenle de aşırı miktarlarda et tuketimi sindirimi gucleştireceğinden mide problemi olan kişilerin aşırı miktarlarda et tuketmesi sakıncalıdır

Etin kavurma ve kızartma yontemi ile pişirilerek yenilmesi mide asidini arttırarak kabızlık gibi rahatsızlıklara neden olacaktır

Kırmızı et, aşırı tuketilmesi halinde vucutta fazla demir yuklenmesine neden olacaktır Ancak fazla demir oranı vucuttaki kalsiyumun idrarla birlikte atılmasına neden olacaktır Yine aşırı et tuketilmesi, şişmanlık,insulin ve metabolizma dengesi bozulacağından diyabet gozlenebilir

Bu sebeplerden dolayı;

* Aşırı et tuketiminden kacınılması,

* Et tuketimi ile birlikte sebze tuketimine ağırlık verilmesi,

* Etlerin yağlı kısımlarının tuketilmemesi ayrıca ic yağların yemeklerde kullanılmaması,

sağlıklı beslenme acısından dikkat edilmesi gereken unsurlardır

Kurban Eti Kesildikten Ne Kadar Sonra Tuketilmelidir?

Kurban Bayramında yeni kesilmiş etlerin tuketimine dikkat edilmelidir cunku yeni kesilmiş etlerin sert oluşu sindirimi zorlaştıracaktır Yeni kesilmiş olan etlerin pişirilmesi oldukca guctur Bu sebeplerden dolayı kurban eti kesildikten hemen sonra tuketilmemelidir Etlerin buzdolabında en az 24 saat bekletilip uygun pişirme yontemleri kullanılarak tuketilmesi mide ve bağırsak sağlığı icin uygun olacaktır

Ayrıca etler buzlukta birkac hafta boyunca saklanılabilir

Eti Uygun Pişirme Yontemleri Nelerdir?

Etin tuketim miktarı kadar pişirme yontemlerinin de onemi vardır Etlerin kızartılması ve kavurması besin oğelerinde kayıplara sebep olabileceği gibi fazla miktarda yağ tuketilmesine ve sağlık sorunlarının oluşmasına yol acabilmektedir Bu sebepten dolayı etlerin haşlama, buğulama veya ızgara şeklinde pişirildikten sonra tuketilmesi yararlı olacaktır

Izgarada direkt ateşe maruz ve cok pişirilerek yanma noktasına gelen etlerde kanserojen maddeler oluşmaktadır Oluşan bu kanserojen maddeler vucudumuzun hucre yapısında değişikliklere neden olurlar

Kurban Eti Nasıl Saklanmalıdır?

Kurban etleri, birer tuketimlik halinde buzdolabı poşetine konularak kaldırılmalıdır 02 santigrat derecede 35 gun, buzlukta birkac hafta, 18 derecede ise 3 ay saklanabilir Donmuş etler buzdolabı gibi soğuk yerlerde cozdurulmelidir Ancak et cozduruldukten sonra tekrar dondurulması tehlikelidir Cozdurme sırasında et uzerindeki mikro organizmaların uremesine neden olacaktır Tekrar dondurulan et uzerinde ureyen mikro organizma miktarı artar
 

Similar threads

Kurban Bayramında Et Tüketimi Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zorlama besinlerden biri olan etin tüketimi artacaktır Bilhassa yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Kurban Bayramı suresince fazla miktarda et tuketimi bircok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına neden olabilir imagesbayramdaettuketimi5ad5a3e603019 1) Etler kaliteli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, ceşitli minerallerin (ozellikle demir, cinko...
Cevaplar
0
Görüntüleme
255
Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et ve tatlı tuketimi, yağ ve kolesterolde ani yukselişlere neden oluyor imageskurbanbayramindabeslenmeyedikkat5ad5a4159d0b3 Ozellikle ailesinde kalp ve şeker hastalığı bulunan kişilerin, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte sindirimi en zor besinlerden biri olan etin tuketimi artıyor imageskurbanbayramindabeslenme5ad5679ca0d8c Ozellikle yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yuksek olduğu icin yuksek tansiyonu, şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Kurban Eti Nasıl Saklanır? Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parcalanmalıdır Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında 1 gun bekletilmelidir Bekleyen et boylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt