
Kuru Köfte (Anne Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram köftelik kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Kekik
- Maydanoz
- 1 su bardağı ekmek içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Sıvı yağ
Kuru Köfte (Anne Köftesi) Tanımı Yapılışı
- Kıymamızı yoğurma kabına alalım.
- Soğanları maydanozları rondodan geçirelim.
- Kıymamızın üzerine yumurta ekmek içi tuz zeytinyağ ve baharatlarları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Streç sinemayla kapatıp vaktiniz varsa 1-2 saat dinlendirelim.
- Akabinde elimize klasik anne köftesi halini vererek ısınan tavada ve orta ateşte artlı önlü kızartalım. Miss üzere köftelerimiz servise hazır afiyet olsun????????????.