iltasyazilim
FD Üye
Enginar Yaprağı nasıl kurutulur
Kurutulmuş Enginar Yaprağı faydaları
Enginar, eski Yunan ve Roma Dönemi'nden beri tanıdık ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir
Enginar 15 yüzyıldan beri Avrupa'da sebze olarak değerlendirilmekte olup, 16 yüzyılda Fransa, Almanya ve İngiltere'ye yayılmış, 17 yüzyılda Amerika'ya girmiştir
Enginar Yaprağı Kurutulması
Ana şifalı kısmı olan yapraklarıyla, kömeçler kesildikten daha sonra güneşli havalarda toplanıp gölgede kurutulmalıdır
faydaları
Enginar, karaciğer ve safra kesesinin çalışmasını hızlandırmak suretiyle bu organlardan kaynaklanan mide ağrılarını bulantıyı dermansızlık hissi ve karın gazlarını azaltır
Kanda yağ seviyesini düşürür
Hem damar sertliği hem de safra taşlarının oluşumunda yüksek kan yağları seviyesinin etkin olduğu göz önüne tutulursa, bu açıdan epeyce faydalıdır
Yağ hücrelerinin kana geçmesini engeller
Üre ve kolestrolu düşürür
Kandaki şeker miktarını düşürür
Sarılığa fazla yardımcı olması gibi bütün karaciğer hastalıklarının tez iyileşmesini sağlar
Romatizmanın da şikayetlerini giderir
Mide ve bağırsağı temizler
Bir kadeh kaynamış suya 1 tutam atıp 15 dakika süzülmeye bırakılmalı ve günde 3 sefer e dek içilebilir *
Kurutulmuş Enginar Yaprağı faydaları
Enginar, eski Yunan ve Roma Dönemi'nden beri tanıdık ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir
Enginar 15 yüzyıldan beri Avrupa'da sebze olarak değerlendirilmekte olup, 16 yüzyılda Fransa, Almanya ve İngiltere'ye yayılmış, 17 yüzyılda Amerika'ya girmiştir
Enginar Yaprağı Kurutulması
Ana şifalı kısmı olan yapraklarıyla, kömeçler kesildikten daha sonra güneşli havalarda toplanıp gölgede kurutulmalıdır
faydaları
Enginar, karaciğer ve safra kesesinin çalışmasını hızlandırmak suretiyle bu organlardan kaynaklanan mide ağrılarını bulantıyı dermansızlık hissi ve karın gazlarını azaltır
Kanda yağ seviyesini düşürür
Hem damar sertliği hem de safra taşlarının oluşumunda yüksek kan yağları seviyesinin etkin olduğu göz önüne tutulursa, bu açıdan epeyce faydalıdır
Yağ hücrelerinin kana geçmesini engeller
Üre ve kolestrolu düşürür
Kandaki şeker miktarını düşürür
Sarılığa fazla yardımcı olması gibi bütün karaciğer hastalıklarının tez iyileşmesini sağlar
Romatizmanın da şikayetlerini giderir
Mide ve bağırsağı temizler
Bir kadeh kaynamış suya 1 tutam atıp 15 dakika süzülmeye bırakılmalı ve günde 3 sefer e dek içilebilir *