Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuruyemiş Fermentasyonu (Gluten,Eleminasyon ve Diğer,Diyetlere Uygun,Sağlıklı)

Kuruyemiş Fermentasyonu (Gluten,Eleminasyon ve Diğer,Diyetlere Uygun,Sağlıklı)
0
109

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kuruyemis-fermentasyonu.jpg

Kuruyemiş Fermentasyonu (Gluten,Eleminasyon ve Öteki,Diyetlere Uygun,Sağlıklı) Tanımı İçin Materyaller

  • Dilediğiniz kadar çiğ fındık
  • Dilediğiniz kadar çiğ badem
  • Dilediğiniz kadar ceviz (ben hepsinden 300gr koydum)
  • 1 lt günlük süt
  • Yarım limon
  • İçme suyu

Kuruyemiş Fermentasyonu (Gluten,Eleminasyon ve Başka,Diyetlere Uygun,Sağlıklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bütün kuruyemişleri büyük bir kaba koyup üzerini geçecek kadar içme suyu dolduruyoruz.
  2. 4-6 saat ortası bekletiyoruz.
  3. Sonrasında süzüp kenara alıyoruz.
  4. 1lt günlük sütü tencereye koyup ocağın altını full açıp uygunca kaynayınca yarım limon sıkıp kestirip ocağın altını o an kısıp 5-8dk topaklanmasını bekliyoruz. (lor peyniri yapar gibi)
  5. Sonra tencereyi bi süzgeçle süzüp lor peynirini ve peyniraltı suyunu ayırıyoruz.Bize peyniraltı suyu lazım.
  6. Soğumuş peyniraltı suyunu kuruyemişlerin üzerine döküp tekrar 4-6 saat bekletiyoruz.
  7. Müddet dolunca süzüyoruz, biraz nemini alıyoruz havluyla ya da bezle.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip tüm kuruyemişleri koyuyoruz, elinizle tepsiye yeterlice yayın.
  9. 40-50 derecede 4-4, 5 saat alt üst fansız olarak çalıştırıyoruz, böylelikle kurutmuş oluyoruz.
  10. Kuruduktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup sıhhatle tüketebilirsiniz.
Afiyet ve şifa olsun.
 

Similar threads

Zerdeçallı Zencefilli Latte (Gluten,Eleminasyon,Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Materyaller 250ml badem sütü ya da hindistan cevizi sütü (ben badem sütü tercih ettim, diyet yapmayanlar olağan süt ile de yapabilirler.)1 tatlı kaşığı toz tarçın1 tatlı kaşığı zerdeçal1/4 (çeyrek) çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Badem Unlu Ekmek (Gluten Eleminasyon Ve Öbür Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı (400 ml) badem unu1 su bardağı (200 ml) hindistan cevizi unu4 çorba kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı himalaya tuzu1 çorba kaşığı çörek otu2 çorba kaşığı çekilmiş keten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Sağlıklı Badem Unlu Krep (Glutensiz Eleminasyon Ve Öteki Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Materyaller 1 çeyrek su bardağı glutensiz badem unu1 silme yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu1 adet yumurta1 yemek kaşığı zeytinyağ ya da yarım yemek kaşığı ghee yağı1 yemek kaşığı içme suyu Sağlıklı Badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Balkabaklı Cips (Tüm Diyetlere Uygun) Tarifi İçin Malzemeler 1 kalın dilim balkabağı1,5 su bardağı badem unu (Ya da badem-fındık öğütüp koyabilirsiniz)1/2 (yarım) su bardağı kinoa unu (Başka glutensiz unda olur)3 büyük diş rendelenmiş sarımsak ya da 1 tepeleme tatlı kaşığı sarımsak tozu1,5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı İçin Materyaller 500 gram çiğ inek sütüYarım limon suyuYarım çay kaşığı tuz Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı Yapılışı Öncelikle 500 gram çiğ inek sütünü bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt