Kütür Kütür Kışlık Salatalık Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg turşuluk salatalık (Kornişon salatalıkta olur)
- 1 çay bardağı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Limon tuzu
- 1 litre su
- Üzüm sirkesi (Ucuz marka olandan )
- Sarımsak
- Kola şişesi
Kütür Kütür Kışlık Salatalık Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle salatalıklarımızı yıkayıp istediğimiz büyükte doğrayalım. Şşlelerin içine dolduralım.
- Nasıl şişe kullanıyorsak salatalık doldurduğumuz şişenin 1/4 ünü sirke koyalım. (ben 1 litrelik şişe ve 2. 5 litrelik şişe kullandım).
- Daha sonra derince bir kabın içine.
- 1 litre su koyalım. Ve 1 çay bardağı (ince aşikâr bardak) tuz ekleyip bir tatlı kaşığı şeker ilave edip yeterlice eriyene kadar karıştıralım.
- Akabinde tuzlu suyumuzu sirkenin üstüne şişemiz dolana kadar dolduralım.
- 1 litrelik şişemizin üzerine 4. 5 tane nohut büyüklüğünde limon tuzu koyalım.
- 1. 2 diş sarımsak doğrayıp şişemizin kapağını yeterlice sıkıp kapatalım.
- Turşumuz kışın yemek için hazırlanmış durumda afiyetle yiyelim inşaallah ????????.
- Şişemiz kışa kadar asit yapacaktır. Katılıkta asidini kaçırmak için açmayın. Yalnızca yemek istediğiniz vakit çok yavaş yavaş şişenin ağzını açın. Aksi taktirde her yer turşu suyu kayar ve makûs sonuçlar ortaya çıkabilir.
- Büsbütün asidi gidince kapağını açıp şişenizi keserek turşuları çıkarta bilirsiniz.