Lahana Turşusu lahana tursusu nasil kurulur lahana turşusu nasıl kurulur beyaz turşusu nasıl yapılır kornişon turşu Malzemeler Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut Yemeğin Tarifi Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler asgari dörde bölünür veya çok kocaman olarak doğranır Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir Turşu kabına yerleştirilmeleri esnasında sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut ilave edilebilir Bunların miktarı, turşuyu gıda kişilerin isteğine tarafından değişir Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuz salamura ile doldurulur Lahanadaki şeker miktarı yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarıbeyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır Lahana turşusunun tuzlu oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra artı bekletilmeden yenilmelidir Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir: Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı olmamalıdır