
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Orta uzunluk turşuluk beyaz lahana
- 2-3 adet pancar
- 1 lt birinci yahut 750 ml lik kavanozlar
- İstenirse karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Her kavanozun tabanına 1- 1, 5 parmak kadar sirke
- Her kavanoza birer diş sarımsak
- 1-2 adet soğan
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı
- Lahana kesilir, doğranır, pancarlar soyulur, dilimlenir, sarımsaklar soyulur.
- Soğanlar da hazırlanır, dörde yahut sekize bölünür.
- Kavanozlara 1-1, 5 parmak sirke konur.
- Bir kaşık tuz, bir kaşık şeker, 8-9 tane karabiber, soğan ve sarımsak ek edilir.
- Sonra sırayla: 2-3 dilim pancar, lahana, ortaya gelince 2-3 dilim pancar, lahana, en üste pancar ve çeşme suyu ek edilir.
- 10- 15 dakika bekleyip gerekirse su ek edilip kapaklar kapatılır.
- Zıt çevrilir. Akma ihtimaline karşı bir tepsiye konabilir ,ertesi gün düz çevrilir.
- 15 gün sonra turşu hazır, üzerine tarih yazılabilir.
- Bu tarifle salatalık turşusu da yapılabilir.
- Bu gereçlerle 1 adet 2lt, 4 adet 1 lt ve 3 750 mg lık kavanoz oldu,.