Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin
- 300 gr labne peyniri
- 200 gr sıvı krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 kaşık nişasta
- Yarım çay kaşığı zerdeçal yahut çay kaşığı ucuyla besin boyası
Limonlu Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Birinci öncelikle bisküvileri rondodan un haline gelene kadar geçirelim.
- Tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serili yuvarlak kalıba döküp bardakla basalım.
- Biz kremasını yaparken dolaba kaldıralım.
- Kreması için labne ve şekeri yeterlice çırpalım .
- Un, nişasta ,sıvı krema ,vanilini ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları tek tek ilave edip çırpmaya devam ediyoruz ve kalıbımıza bastığımız bisküvinin üzerine dökelim.
- Evvelden ısıtılmış bir kaba su koyup 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .
- Çok kızarmayacak hafif kızarması gerekiyor. Çıkınca biraz kendini topluyor.
- Pişen keki fırın kapağını açıp 20 dk içinde bekletip çıkartıyoruz.
- Limon sosumuzu sos materyalleri ile pişirip birinci sıcaklığı gidince pastanın üzerine döküyoruz .
- İstediğimiz formda süsleyip servis edebiliriz afiyet olsun ????????.