Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokma Pişi

Lokma Pişi
0
52

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
lokma-pisi-1.jpg

Lokma Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 2 adet yumurta
  • 6 bardak un
  • 1 paket ınstant maya
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak için;
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Lokma Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpalım akabinde ılık sütü ve yağı ek edelim çırpalım.
  2. Mayayı ve tuzu ekleyelim karıştırın.
  3. Unu eleyerek ilave edelim spatula ile karıştıralım hamurumuz katı olmayacak kulak göğsü kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Ardından hamurumuzun üstünü örtelim.
  5. Hamuru 2 saat beklettikten sonra derin bir tencereye 3 su bardağı sıvı yağ alalım.
  6. Ardından yağ kızınca yemek kaşığı yardımı ile hamurdan bir kaşık kesim alıp, yağın üzerine koyalım kızarana kadar pişirin.
  7. Tencereye 15 adet koyup, pişirebilirsiniz afiyet olsun ☺.
Lokma Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt