
Lokma Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg süt
- 2 adet yumurta
- 6 bardak un
- 1 paket ınstant maya
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıvı yağ
Lokma Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları derin bir kabın içinde çırpalım akabinde ılık sütü ve yağı ek edelim çırpalım.
- Mayayı ve tuzu ekleyelim karıştırın.
- Unu eleyerek ilave edelim spatula ile karıştıralım hamurumuz katı olmayacak kulak göğsü kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ardından hamurumuzun üstünü örtelim.
- Hamuru 2 saat beklettikten sonra derin bir tencereye 3 su bardağı sıvı yağ alalım.
- Ardından yağ kızınca yemek kaşığı yardımı ile hamurdan bir kaşık kesim alıp, yağın üzerine koyalım kızarana kadar pişirin.
- Tencereye 15 adet koyup, pişirebilirsiniz afiyet olsun ☺.