Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre)
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağı tenceremize alalım etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Etler biraz kavrulduktan sonra doğradığımız soğan, sivri biber ve sarımsağı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
- Üzerine suyumuzu da ek ederek tencerenin kapağı kapalı bir biçimde etler lokum üzere yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen etlerimizi sıcak olarak servis edelim.