Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- Lor peyniri
- 1 tane soğan
- Pul biber
- Çok az sıvı yağ
- 100 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Lor Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru yapalım un tuz ve su ilave edip ele yapışmayan hamur yapın ardından üzerini kapatıp dinlendirdikten sonra iç harcını hazırlayalım.
- Doğranmış soğanı sıvı yağ da kavuralım. Ocaktan aldıktan sonra lor peyniri ve pul biber ekleyip karıştırın, kenara bırakın.
- Dinlenen hamuru eşit parçalara ayırıp oklavayla biraz açalım.
- Tepsiye katın üzerine hazırlamış olduğumuz yağı iki yemek kaşığı sürelim ve diğer yumaklarıda öyle üst üste katın 15 dakika dinlendirin.
- Tekrar sonra tek tek alıp tezgahta elimizle çekerek açalım, çok kolay bir şekilde salacak kendini.
- İnce olunca üzerine iç harcını döküp saralım, kıvırıp tepsiye katın.
- 180 derecelik fırında 40 dakika falan kontrol ederek pişirelim, şimdiden afiyet olsun.