Lotus Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
Lotus Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı şeker ile su bir tavaya konulur karemelize edilir.
- Ocaktan alınınca 1 yemek kaşığı tereyağ konularak karıştırılır.
- Ilınınca öbür bir kapta uygunca çırptırdığımız yumurtayla karıştırılır.
- 1 çay kaşığı tarçın eklenerek 3 su bardağı un denetimli olarak konulur.
- 1 çay kaşığı karbonat atılır.
- Buzdolabı poşetine konulup dolapta bir saat beklettikten sonra bıçak yardımıyla ince formda kesilir.
- Fırın tepsisine konulur.
- Isıtılmış fırında 180 derecede 12 – 15 dakika ortası pişirilir afiyet olsun.