nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Proteinler, vücudun tüm gözenekli olan ve reaksiyonlarının bir parçası olan amino asitlerden oluşmaktadır Vücut, esansiyel veya vazgeçilmez denilen amino asitleri sentezleyemez, böylece onları takviye biçiminde almak gerekir Lysine de bu esansiyel amino asitlerden birisidir ve bu amino asitin en iyi kaynaklarının ek afiyet yararları olabilir
Yağsız ProteinlerMichigan Üniversitesi ’ne kadar, bütün ya da yüksek nitelikli proteinler, esansiyel proteinlerin her birini sağlamaktadır Hayvanlardan elde edilen besinlerdeki proteinlerin tümü tam proteindir ve Lysine için iyi bir kaynaktır, ama yağlı etler yüksek kalorilidir ve batmış yağ oranı yüksektir Görünür yağ olmaksızın sığır eti; derisiz beyaz et tavuk ya da hindi ve yumurta akı gibi çelimsiz proteinler, sağlıklı seçimlerdir, çünkü bunlarda, kanda kolesterol düzeylerini yükselten ve yürek hastalığı riskini artıran dolu yağ daha eksik bulunmaktadır
Deniz ÜrünleriYağlı balıklar ve kabuklu deniz ürünleri yüksek nitelikli protein için iyi bir kaynaktır ve Lysine gereksinimlerinin karşılanması için içerdikleri ek beslenme maddeleri sebebiyle, bunlar en iyi seçenekler aralarında yer almaktadır Deniz ürünleri, haftada en az iki porsiyon tüketildiğinde yürek rahatsızlığı riskini azaltan uzun zincirli omega3 yağları sağlarlar Deniz ürünlerinin içindeki öteki besin maddeleri, vitamin B12, niasin, demir, çinko ve iyottur
Yağı Azaltılmış Süt ÜrünleriBunlar, hayvansal kaynaklı gıdalar olmalarının yanında, yüksek proteinli süt ürünleri Lysine kaynaklarıdır Süt, peynir ve yoğurt enerjik kemiklerin oluşturulması ve korunması için gerekli olan çok iyi kalsiyum kaynaklarıdır 2000 kalorili diyet, günde üç porsiyon düşük yağlı ya da yağsız süt ürünlerini içermelidir Güçlendirilmiş seçenekleri kalsiyumun vücutta absorbe olmasına yardımcı olan D vitamini tedarik ederler
BaklagillerBirçok baklagiller veya fasulye, bezelye ve mercimek bitkitemelli olarak Lysine kaynaklarıdır ve hayvansal ürünleri tüketmekten kaçınan vegan veya katı vejetaryenler için olası en iyi kaynaklar arasındadır Fasulye, bezelye ve mercimek Lysine sağlamalarına rağmen, diğer esansiyel amino asitler bakımından yetersizdir çünkü bunlar tamamlanmamış proteinlerdir Tahıllarla birlikte tüketilerek bütün protein yapılabilir Pirinç ile bakla ve arpa ile mercimek çorbası buna örnek gösterilebilir Baklagiller keza varlıklı besinsel lif, potasyum ve demir içermektedirler
Yağsız ProteinlerMichigan Üniversitesi ’ne kadar, bütün ya da yüksek nitelikli proteinler, esansiyel proteinlerin her birini sağlamaktadır Hayvanlardan elde edilen besinlerdeki proteinlerin tümü tam proteindir ve Lysine için iyi bir kaynaktır, ama yağlı etler yüksek kalorilidir ve batmış yağ oranı yüksektir Görünür yağ olmaksızın sığır eti; derisiz beyaz et tavuk ya da hindi ve yumurta akı gibi çelimsiz proteinler, sağlıklı seçimlerdir, çünkü bunlarda, kanda kolesterol düzeylerini yükselten ve yürek hastalığı riskini artıran dolu yağ daha eksik bulunmaktadır
Deniz ÜrünleriYağlı balıklar ve kabuklu deniz ürünleri yüksek nitelikli protein için iyi bir kaynaktır ve Lysine gereksinimlerinin karşılanması için içerdikleri ek beslenme maddeleri sebebiyle, bunlar en iyi seçenekler aralarında yer almaktadır Deniz ürünleri, haftada en az iki porsiyon tüketildiğinde yürek rahatsızlığı riskini azaltan uzun zincirli omega3 yağları sağlarlar Deniz ürünlerinin içindeki öteki besin maddeleri, vitamin B12, niasin, demir, çinko ve iyottur
Yağı Azaltılmış Süt ÜrünleriBunlar, hayvansal kaynaklı gıdalar olmalarının yanında, yüksek proteinli süt ürünleri Lysine kaynaklarıdır Süt, peynir ve yoğurt enerjik kemiklerin oluşturulması ve korunması için gerekli olan çok iyi kalsiyum kaynaklarıdır 2000 kalorili diyet, günde üç porsiyon düşük yağlı ya da yağsız süt ürünlerini içermelidir Güçlendirilmiş seçenekleri kalsiyumun vücutta absorbe olmasına yardımcı olan D vitamini tedarik ederler
BaklagillerBirçok baklagiller veya fasulye, bezelye ve mercimek bitkitemelli olarak Lysine kaynaklarıdır ve hayvansal ürünleri tüketmekten kaçınan vegan veya katı vejetaryenler için olası en iyi kaynaklar arasındadır Fasulye, bezelye ve mercimek Lysine sağlamalarına rağmen, diğer esansiyel amino asitler bakımından yetersizdir çünkü bunlar tamamlanmamış proteinlerdir Tahıllarla birlikte tüketilerek bütün protein yapılabilir Pirinç ile bakla ve arpa ile mercimek çorbası buna örnek gösterilebilir Baklagiller keza varlıklı besinsel lif, potasyum ve demir içermektedirler