
Makaron Tanımı İçin Gereçler
- 110 gram yumurta akı
- 150 gram badem unu
- 150 gram nişastasız pudra şekeri (celal usta marka)
- 40 gram su
- 150 gram şeker
- Pembe besin boyası
- 80 gram krema
- 150 gram beyaz çikolata
Makaron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Badem tozunu 1,pudra şekerini 2kez elekten eliyoruz.
- Yumurta beyazlarını ikiye ayırıyoruz. 55gram 55gram olcak halde 55gramlık yumurta akını elediğimiz pudra şekeri ve badem ununa döküp karıştırıyoruz.
- Kalan 55gramlık yumurta akını mikserler çırpıyoruz.
- Bu sırada uygun bi cezvede su ve şekeri kaynatıyoruz.
- Kaynama derecesi 118e ulaştığında,çırptığımız yumurta aklarına ip üzere olcak formda ince ince ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Bu sırada besin boyasını ek ediyoruz. Katı bi kıvam alan merengi 3 seferde olcak biçimde bademli,pudra şekerli karışıma alttan üste söndürmeden yediriyoruz.
- Sıkma torbasına alıp 1₺ büyüklüğünde sıkıyoruz.
- Oda ısısında 20dkka üzeri kuruyana kadar bekletiyoruz.
- Evvelden en az 10dkka öncesinde çalıştırılmış fansız 150derece fırında 15dkka pişiriyoruz.
- Ganajı için kremayı tavaya alıp ısıtıyoruz.
- Altını kapatıp çikolataları ek edip eritiyoruz.
- Dolaba alıp sıkılabilir bi kıvama gelene kadar bekletiyoruz.
- Yaklaşık 2saat daha sonra makaronların ortasına ganajı sıkıp kapatıyoruz. Bir gece dolapta bekletip servis yapıyoruz.