Malatya Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kıyma
- 250 gram dana kıyma
- 200 gram kuyruk yağ
- 2 yumurta
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 ölçü bayat ekmek
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Malatya Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kıyma, dana kıyma ve kuyruk yağı, yoğrularak karıştırılır.
- Daha sonra harcına 2 yumurta, 4 diş sarımsak, 1 tane kuru soğan rendelenmiş 1 su bardağı galeta unu, biraz bayat ekmek içi, bir tatlı kaşık kimyon, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, bir ölçü tuz katılır. Bunların hepsi birlikte yoğrularak karıştırılır.
- Arzuya nazaran şişlere dizilip mangal ateşinde pişirilir.
- Daha sonra isteğe nazaran; yanına malatya turşusu, salata ve malatya yandım çavuş ayranı (Acılı ayran) ile enfes bir ziyafet çekilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.