Mandalina Lokumu Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Mandalina Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 – 4 tane mandalinayı blenderdan çekip süzgeçe koyup suyunu çıkaralım.
- Tencereye mandalina suyunu, nişastayı ,şekeri, limon tuzunu ve suyu ekleyip karıştıralım .
- Şeker eriyince ocağı yakalım daima karıştırıp lapa haline geldikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup düzeltelim .
- Yarım saat bekleyip soğuduktan sonra dilimleyelim .
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizine bulayıp servis edelim afiyet olsun.