Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mangal Yapacaklar Dikkat!

Mangal Yapacaklar Dikkat!
0
122

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73


Sıcak havaların gelmesiyle birlikte pratik yemek seçeneklerine yönelir olduk. Hem güzel havaların tadını çıkarıp hem pratik bir şekilde yemek hazırlamak için mangal yapmak kurtuluş yolu adeta.. Fakat mangal yaparken dikkat etmemiz gereken çok önemli noktalar var. Gelin 10 adımda mangal yapma tekniklerine bir göz atalım;

  1. Etleri pişireceğiniz teli kuru soğan yardımıyla temizleyerek pişirme işlemine geçin. Böylece etlerin tele yapışmasını engellersiniz.

  2. Mangal yapacaksanız etinizi güvenilir yerlerden satın alın. Etin görünen yağlı kısmını yemeyin.

  3. Etler hızlı bozunmaya uğrayıp, kolay zehirleyen gıdalardır. Hazırlama ve pişirme tekniklerine dikkat etmeniz gerekir. Eti pikniğe giderken satın alırsanız buz kalıplarına sarılmayı ihmal etmeyin. Ayrıca dışarıda 2 saatten uzun süre çiğ halde bekletmemeye özen gösterin.

  4. Mangal ateşinde pişecek etler için kömürlerin tam yanmasını bekleyin, közden 15 cm uzakta kalacak şekilde pişirin. Yanan ateşte pişirilen etleri yemek ilerleyen dönemde yemek borusu kanserine davetiye çıkarır. 

  5. Alev görüp siyahlaşmış etlerde acrolein  maddesi oluşur. Acrolein, kansere neden olan bir maddedir.  Bu yöntemle pişirilen etlerin içi tam pişmediğinden zehirlenmelere yol açar. 

  6. Mangalda farklı et çeşitleri pişirilecekse birbirlerinden ayrı pişirilmelidir. Besinler birbirine temas ettiğinde bulaş yoluyla geçen bakteriler kaçınılmaz olur. Özellikle çiğ et üzerinde üreyen  zararlı bakteriler zehirlenmelere yol açar. Tavuk diğer et çeşitlerine göre daha geç pişer. Önce uzun pişen tavuk kanat ve tavuk butları pişirilmeli, daha sonra antrikot, pirzola, bonfile, köfte gibi et çeşitlerine geçilmelidir.

  7. Patates, patlıcan, domates, soğan gibi sebzelerde mangalda tercih edilebilir. Pişirmek için kullanılacak tel, etlerin piştiği tel ise, iyice temizlenmiş olmalıdır. 

  8. İçecek tercihinizi su, doğal sade maden suyu, ayran veya kefir gibi sağlıklı içeceklerden yana kullanın.

  9. Piknik alanları hareket etmek için mükemmel bir ortamdır. Yemek sonrası tempolu yürüyüşler yapmayı, doğanın tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. İş stresini hesaba katacak olursak açık hava stres atmaya birebir gelecektir.

  10. Piknikten döndüğünüzde hafif bir akşam yemeği ile gününüzü sonlandırın. 4 saatten uzun süre bir şey yememek metabolizmanızı yavaşlatır. Zeytinyağlı sebze yemeğinin yanında protein kaynağı yoğurt yiyerek günü sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

Similar threads

Mangal nasıl yapılır diye merak mı ediyor sunuz? Tüm detay ve ayrıntıları ile mangal yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu noktada akıllara ilk olarak mangal kömürü nasıl yapılır sorusu gelmektedir. Mangal kömürü mangalı yakmak için önemli bir ihtiyaçtır. Sağlam ve kaliteli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Mangal derinliği kaç cm olmalı? İdeal, bir mangalın zemininin hava alması için delikli olması gerekir. Derinliği 15 cm, mangalın ve ızgara telinin büyüklüğü de dengeli olmalı. Bulunduğu yere sağlam bir şekilde oturtulmalıdır. Olası aksi bir durumda mangal devrildiği zaman çevreye zarar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Lezzet şoleni kabusa donuşebilir Havalar ısındı, mangalcılar sezonu actı Keyifle başlayan lezzet şoleni sizin kabusunuz olabilir dikkat imagesmangalkeyfiyaparkendikkat5ad5968759c63 Trakya Universitesi Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, etlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Tat şöleni kabusa dönüşebilir Havalar ısındı, mangalcılar sezonu açtı Keyifle başlayan lezzet şöleni sizin kabusunuz olabilir dikkat Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Müziği Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Faruk Yorulmaz, etlerin mangalda aracısız olarak ateşle temas ederek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğine uyarı çeken Kemik, Yeni indirilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, ayrıca pişirmede ayrıca de sindirimde zorluğa yol açar bu nedenle özellikle midebağırsak hastalığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt