Mantar Ekşileme Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tane limon
- Karabiber (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Zeytinyağı
- Dereotu
Mantar Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 500 gram suyu genişçe bir kaseye alıp, içine 1 tane limonun suyunu sıkıp, hazırladım.
- Mantarları temizleyip ✍limonlu suyun içine alıp, ikiye böldüm (Kararmaması için kesme sürecini limonlu suyun içinde yapmanızı öneririm)
- Mantarları birebir su ile tencereye alıp toz şeker, tuz ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirdim (Mantarın büyüklüğüne nazaran pişme müddeti değişebilir)
- Pişen mantarları bekletmeden soğuk suya alıp, şokladım (Sosu için suyundan 1 fincan ayırmayı unutmayın)
- Sosu için; damak tadınıza nazaran sarımsak, limon suyu, karabiber, tuz, mantarın suyundan yarım fincan alıp karıştırdım.
- Mantarları süzdürüp, limon sosuyla harmanlayıp dinlenmesi için buzdolabında koydum (En az 1 saat)
- Dereotu ile servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun????????
Mantar Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı