Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Ekşileme

Mantar Ekşileme
0
32

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Mantar Ekşileme Tanımı İçin Malzemeler

• 500 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 tane limon
  • Karabiber (İsteğe bağlı)
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Dereotu

Mantar Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 500 gram suyu genişçe bir kaseye alıp, içine 1 tane limonun suyunu sıkıp, hazırladım.
  2. Mantarları temizleyip ✍limonlu suyun içine alıp, ikiye böldüm (Kararmaması için kesme sürecini limonlu suyun içinde yapmanızı öneririm)
  3. Mantarları birebir su ile tencereye alıp toz şeker, tuz ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirdim (Mantarın büyüklüğüne nazaran pişme müddeti değişebilir)
  4. Pişen mantarları bekletmeden soğuk suya alıp, şokladım (Sosu için suyundan 1 fincan ayırmayı unutmayın)
  5. Sosu için; damak tadınıza nazaran sarımsak, limon suyu, karabiber, tuz, mantarın suyundan yarım fincan alıp karıştırdım.
  6. Mantarları süzdürüp, limon sosuyla harmanlayıp dinlenmesi için buzdolabında koydum (En az 1 saat)
  7. Dereotu ile servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun????????
Not: Sosunu hazırlarken yoğurt eklemedim, dilek eden bir yemek kaşığı yoğurt, maydanoz, roka ekleyebilir ????????

Mantar Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt