Mantar Ekşileme Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 tane limon
- Karabiber (İsteğe bağlı)
- Tuz
- Zeytinyağı
- Dereotu
Mantar Ekşileme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 500 gram suyu genişçe bir kaseye alıp, içine 1 tane limonun suyunu sıkıp, hazırladım.
- Mantarları temizleyip ✍limonlu suyun içine alıp, ikiye böldüm (Kararmaması için kesme sürecini limonlu suyun içinde yapmanızı öneririm)
- Mantarları birebir su ile tencereye alıp toz şeker, tuz ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirdim (Mantarın büyüklüğüne nazaran pişme müddeti değişebilir)
- Pişen mantarları bekletmeden soğuk suya alıp, şokladım (Sosu için suyundan 1 fincan ayırmayı unutmayın)
- Sosu için; damak tadınıza nazaran sarımsak, limon suyu, karabiber, tuz, mantarın suyundan yarım fincan alıp karıştırdım.
- Mantarları süzdürüp, limon sosuyla harmanlayıp dinlenmesi için buzdolabında koydum (En az 1 saat)
- Dereotu ile servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun????????
Mantar Ekşileme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.