Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ( 2.5 su bardağı kullandım ben)
- Kırmızı besin boyası ( sıvı yağ ile açalım toz ise)
- Sütlü çikolata
- Bal
- Beyaz şeker hamuru
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri ve vanilyalı güzelce karıştıralım.
- Ardından denetimli bir formda unu ek edelim ve güzelce yoğuralım.
- Daha sonra hamurumuzu ikiye bölelim renkli yapacağımız hamur biraz fazla kalsın ve sıvı yağ ile açtığımız besin boyasını hamurumuza ekleyip güzelce yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlak hal verelim.
- Gelelim mantarlarımızın sapına sade hamurumuzu fitil haline getirip 3 cm uzunluğunda kesimler bölelim.
- Daha sonra evvelce ısıttığımız 175 derece fırında 10-15 dk sapların altı kızarsan kadar pişirelim daima denetim edelim yanmasın pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
- Daha sonra mantar kısmına biraz bal sürelim ve şeker hamurundan yaptığımız minik benekleri yapıştıralım
- Son olarak sap kısmına benmari yordamı erittiğimiz çikolataya sürelim ve mantarları yapıştıralım. Afiyet olsuuun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.