Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Soslu Köfte

Mantar Soslu Köfte

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler


Köfte için;
  • 1/2 (yarım) kg az yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 300 gram zerzevat suyu ya da su
  • 100 ml krema
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Karabiber
  • Tuz (Gerektiği takdirde)

Mantar Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Rendelenmiş soğan ve sarımsaklarla köftenin öteki materyalleri yoğrulur, 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  2. Daha sonra yuvarlak ve yassı köfteler yapılır, fırçayla zeytinyağı sürdüğümüz tavada pişirilir.
  3. Pişen köfteler, farklı bir tabağa alınır, birebir tavaya sos için tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
  4. İri doğranan mantarlar tavaya alınır, 2-3 dakika yüksek ateşte kavrulur.
  5. Ardından yemeklik doğranan soğan eklenir, pişene kadar 4-5 dakika daha kavurmaya devam edilir.
  6. Un ek edilip kavrulurken varsa zerzevat suyuna yoksa et suyuna yahut olağan suya krema, soya sosu eklenir, çırpılır ve yavaş yavaş tavaya dökülür.
  7. Bu esnada tavadaki gereç daima karıştırılır. Hardal ve karabiber de eklenince sosun tuzu denetim edilir. Gerekirse ekleme yapılır.
  8. Daha evvel pişirdiğimiz köfteler, tavaya alınır, sosla birlikte 2-3 dakika daha tavada tutulur.
  9. Ardından pilav ya da patates püresiyle servis edilir (Sos bekledikçe ağır bir kıvam aldığı için gerektiğinde sıcak su eği yapılır) Afiyet olsun.
Mantar Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler Mantar sosu için: 200 gram mantar1 adet soğan1 tatlı kaşığı sarımsak tozu1 yemek kaşığı un½ (yarım) çay bardağı su½ (yarım) kutu krema (100 ml)Tuz, karabiber½ (yarım) çay kaşığı köri Köfte için: 350-400 gram kıyma (orta yağlı)1 adet yumurta1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller Köfte için; ️500 gram kıyma️Yarım su bardağı galeta unu️1 adet soğan️1 diş sarımsak️Biraz maydanoz️1 adet yumurta️2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber2 tatlı kaşığı nane ️Sos için; ️250 g mantar️1 adet soğan️1 yemek kaşığı domates salçası️300 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Zerzevat Soslu Köfte Bayılacaksınız Tanımı İçin Materyaller Köfte için 400 gr dana kıyma1 adet soğan rendesi7 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı hardal1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon1 çimdik karabiber Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Mantar Soslu Köfte Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kıyma1 adet soğan1 diş sarımsak1 adet yumurta5 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kuru maydanoz Mantar sosu için: 10 adet mantar1 yemek kaşığı domates salçası1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Domates Soslu Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler 14-15 adet köfte (Hazır yapılmış kullandım) Domates sos için; 1 kavanoz (500 ml) domates sosu (Yok ise 5 adet domates rendesi)1 silme yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağ4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt