Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi
0
35

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
İç harç için,
  • 300 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Üzeri için
  • Kese yoğurdu
  • Tereyağlı ve sıvı yağ
  • Toz biber ve nane
  • Tuz

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un yumurta tuz ve 1 su bardağı su ile uygunca yoğuralım.
  2. Biraz sert hamur elde edelim. 1 saat dinlendirelim.
  3. Soğanı minik minik doğrayalım. Robottan geçirebilirsiniz. Lakin suyunu sıkmak gerekiyor.
  4. Kıyma soğan karabiber kimyon tuz ekleyip karıştıralım.
  5. Hamuru ikiye bölelim 15 dk dinlendirelim. Bezelerden birini.
  6. Merdane yardımıyla açalım.
  7. Oklava ile ölçerek kare halinde keselim.
  8. Hazırlanan iç harç tan karelerin içine koyup iki kapatalım.
  9. Kaynayan suya tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  10. Hazırlanan mantılar kaynayan suya koyup 10 dk kaynatalım. Mantılar şişip suyun üzerine çıktımı pişti sayılır.
  11. Mantıları süzelim. Kese yoğurdunu su ile biraz açalım.
  12. Rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
  13. Diğer yandan tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp kızdıralım. Toz biber koyup hazırlayalım. İsterseniz salçalı sos yapıp o halde servis edebilirsiniz.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Salçalı Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı su1 yumurtaAldığı kadar unTuz Kıyması için; 200 gram kıyma1 orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı kimyonYarım demet maydanoz Haşlamak için; 1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Nefis Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurtaYarım su bardağına yakın su1.5 su bardağı un1 çay kaşığı tuz İç harç için; 100-125 gram kıyma1 adet soğan (çok ince doğranmış)Pul biberTuz Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı salçaPul biber Öbür gereçler; 4-5 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı sıvı yağYaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma1 adet küçük kuru soğanYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Yaprak Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2,5 su bardağı soğuk su2 tane yumurtaAldığı kadar unTuz Sosu için 300 gram kıyma2 yemek kaşığı margarinGöz kararı olacak hepsi tuz, pulbiber, karabiber, tozbiberYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı su Yağlamak için 1,5 tane margarin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Bol Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç malzemesi; 100 gram kıyma1 tutam maydanoz1 orta boy kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon ,kırmızı toz biber Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt3 diş sarımsak Sosu için; 3 yemek kaşığı tereyağı3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt