Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 300 gr kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Kese yoğurdu
- Tereyağlı ve sıvı yağ
- Toz biber ve nane
- Tuz
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un yumurta tuz ve 1 su bardağı su ile uygunca yoğuralım.
- Biraz sert hamur elde edelim. 1 saat dinlendirelim.
- Soğanı minik minik doğrayalım. Robottan geçirebilirsiniz. Lakin suyunu sıkmak gerekiyor.
- Kıyma soğan karabiber kimyon tuz ekleyip karıştıralım.
- Hamuru ikiye bölelim 15 dk dinlendirelim. Bezelerden birini.
- Merdane yardımıyla açalım.
- Oklava ile ölçerek kare halinde keselim.
- Hazırlanan iç harç tan karelerin içine koyup iki kapatalım.
- Kaynayan suya tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Hazırlanan mantılar kaynayan suya koyup 10 dk kaynatalım. Mantılar şişip suyun üzerine çıktımı pişti sayılır.
- Mantıları süzelim. Kese yoğurdunu su ile biraz açalım.
- Rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Diğer yandan tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp kızdıralım. Toz biber koyup hazırlayalım. İsterseniz salçalı sos yapıp o halde servis edebilirsiniz.