
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (Küçük ise 2 tane )
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 200-250 gram kıyma
- 1 tane soğan
- Karabiber
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tereyağ
- Tatlı toz biber
- Nane
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta su tuz ve unu bir karıştırma kabında karıştıralım.
- Daha sonra tezgahın üzerine alıp yoğurtmaya devam edelim.
- Sert bir hamur olacak ben 4 adet beze yaptım normalde bu kadar küçük olmaz mantı bezeleri ben tezgahta açacağım için küçük yaptım isteğe göre bezelerinizi yapabilirsiniz.
- Yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
- O sırada iç harcını hazırlayalım soğanı rendeleyelim. Suyunu sıkıp kıyma ile karıştıralım.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip biraz yoğuralım. Dinlenen bezelerimizi açalım. Ben 30 cm açtım bıçak yardımı ile kare kare olacak şekilde keselim.
- İç harcımızdan koyalım ve şeklini verelim bir tepsiye koyalım.
- Üzerine un serpelim bu işlemleri diğer bezelerde de uygulayalım. Ben mantıları biraz fırınladım tamamen isteğe bağlı fırınlamadan da pişirebilirsiniz.
- Fırından çıkardığım mantıların ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaynayan tuzlu suyun içine atıp haşlayalım yaklaşık 10 dk kaynatalım.
- Daha sonra süzelim servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve yağ servisi yapalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.