
Maraş Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr margarin oda ısısında
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı susam
- Aldığı kadar un
Maraş Çöreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri kabın içine alın yoğurun unu azar azar katın yumuşak bir hamur olsun.
- İki buzdolabı poşeti ortasında bir santim kalınlığında açın.
- Yuvarlak kalıpla form verip bıçakla üzerine bastırıp iz yapılır.
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında fansız ayarda fırının orta rafında yaklaşık 20/25 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.