Marine Edilmiş Dana Antrikot Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg dana antrikot
- 2 yemek kaşığı balsamik sirke
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kısım kuru biberiye ( taze biberiye de hoş olur )
Marine Edilmiş Dana Antrikot Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak geniş bir kaba marine sosu gereçlerimizi alalım. Sarımsağı dövelim.
- Bu karışımın içerisine etlerimizi koyalım sosu bütün etlere sürelim.
- Hazırladığımız soslu eti ağzını jelatin ile kapatarak buz dolabına bırakıp 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- 2 saat dinlenen marine edilen etlerimiz artık pişmeye hazır.
- Döküm ızgara tavayı 5 dakika ocakta ısıtalım düzgünce kızgınlaşan tavamıza etlerimizi yerleştirelim.
- Etlerimizi çevirerek 15 dakika artlı önlü pişirelim.
- Etleri pişirirken dilerseniz içerisine bir kaç diş sarımsakta atabilirsiniz. Ben et yemeklerine sarımsağı çok yakıştırıyorum.
- Pişen etlerimizi 5 dakika kadar dinlendirelim.
- Antrikot ızgaramız servise hazırdır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.