Marmara'ya Yer Sarsıntısı Uyarısı Geldi! marmara deprem marmarada yer sarsıntısı bekleniyor marmarada yer sarsıntısı bekleniyor mu Sevgili melekler, 1999 depreminden daha sonra çok daha fazla uyarı çeken ve üstünde durulan yer sarsıntısı konusunda İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölges'ni uyardı: Marmara'da birkaç tane deprem olabilir, elimizde kanıt ve tarihler var İşte bu kayda değer açıklamayla ilgili detaylar 1549038462 1549038462 marmarayadepremuyarisigeldi5c547383107a9marmarayadepremuyarisigeldi5c547383107a9 marmarayadepremuyarisigeldi5c547383107a9 İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi'nde birkaç tane deprem beklendiğini belirterek, Bu gidişle gidersek çok büyük yer sarsıntısı olacağını düşünüyorum, birkaç tane yer sarsıntısı beklentisi var, bunların elimizdeki verileri, kanıtları ve tarihi vardedi TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Bursa 4 Şehir Sempozyumu'nun açılışına katılan Yrd Doç Dr Oğuz Gündoğdu, Marmara Bölgesi için yer sarsıntısı uyarısı yaptı Depremi önceden varsayım etmenin basit olmadığına uyarı çeken Gündoğdu, Depremi evvelden belirleme çalışmaları basit değil Marmara'da değişiklik yok Spekülasyon amaçlı bile değil Basında bazen yer alıyor fakat onların geçerli veriye dayandığını düşünmüyorum O yüzden en tehlikeli, ekonominin olduğu yerde, sorunların bu gidişle gidersek koskocoman yer sarsıntısı olacağını düşünüyorum, birkaç tane zelzele beklentisi var Bunların elimizdeki kanıtlar, verileri ve tarihleri var Daha planlı olması gerekirken olan bitenleri görüyorsunuz, bunları gölgede bıraktı, ama tehlikeli bir şey Bu belirtileri görüp, onu da tasarlama yoluna gitmelerini bekliyoruz Milattan Önce 1120 yılına giden elimizde kataloglar var Marmara Bölgesi'ndeki depremleri döktüğünüzde haritada yer bulamıyoruz O zaman bu şu anlayış geliyor; sandığımızdan fazla daha fazla, çok faal Kuzey Anadolu fay parçası Marmara fazı tek depremle geçeceğe benzemiyor 1766 tekrarı niteliğinde bir zelzele olabilir İkinci faylarda hareketler ummak çok bayağı Biz her zaman yıkıcı depremlerden bahsediyoruz Bizde 6'ın üzerine geçti mi yıkıcıdır depremler 8'den yüksek olma ihtimali çok zayıf öyle enerji birikmiş değildiye konuştu Düzce Depremi'nin umulmayan bir zelzele olduğunu anlatan Yrd Doç Dr Oğuz Gündoğdu, Gemlik'te de takriben 9 yıldır yer sarsıntısı olmadığını söyledi Gemlik'teki fayların hareketli olduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: Bu dek sessizlikten sona ortaya çıkaracağı enerji o kadar ayrı olur Jeolojik çalışmalarla yıllara emrindeki ne dek enerji biriktiğinin vermek muhtemel Bu çalışmalara maalesef proje yapılmıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.