elektronikci
FD Üye

Maş Fasulyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı maş fasulyesi
- 8 adet orta boy kornişon turşusu
- 10-12 adet biberli yeşil zeytin
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Maş Fasulyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maş fasulyeleri üzerine ılık su ilave edilerek hafif yumuşayana kadar haşlanır (çok haşlamayın).
- Haşlanan maş fasulyeleri süzgece alınıp süzülür.
- İyice suyunun süzüldüğünden emin olduktan sonra derin bir kaseye alınır. Başka bir tarafta turşular ve zeytinler zar büyüklüğünde doğranır.
- Yeşillikler kıyılır. Doğranan tüm malzemeler maş fasülyesine eklenir.
- Üzerine 1/2 suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi karıştırılarak eklenerek karıştırılır servis tabağına alınıp servis edilir.
Maş Fasulyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı