Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram dana eti
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı pirinç
- 50 gram sıvı yağ
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
- Kararında tuz ve kimyon
Mastava Çorbası (Özbekistan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tencereye koyup ısınmasını bekleyin ve doğradığınız soğanı eti sarımsakları tuzu ve kimyonu ilave edip kavurun.
- Yemeğiniz az pembeleşince üzerine doğranmış havucu, biberi ve domatesi ekleyin.
- Suyu çıkana kadar kavurduğunuz malzemelerle pirinçle beraber bir buçuk litre suyu ilave edin.
- Yarım saat sonra etiniz pişmiş olacak afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.