Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Açma

Hoş geldin! 03channel03 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Mayalı Açma
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mayali-acma-9.jpg

Mayalı Açma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta(sarısı yüzüne)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya yaş mayada olur
  • 7 su bardağı un(elenmiş)
Hamura sürmek için:
  • 1oo gr.yumuşamış terayağ yada margarin
Üzerine:
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Mayalı Açma Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un ve tuz hariç başka gereçler eklenir karıştırılır .
  2. Daha sonra un ve tuz eklenir 3-4 dakika hamur düzgünce yoğrulur.
  3. Üzeri kapatılarak 3 az 45 dakika mayalandırılır.
  4. Mayası gelen hamurun tamamı küçük bezelere ayrılır.
  5. İki beze küçük dikdörtgen haline getirilir üzerleri yumuşak yağ ile yağlanır rulo yapılır saç örgüsü biçimine getirilir fotoğrafta görüldüğü üzere bütün bezelere birebir süreç yapılır.
  6. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekledikten sonra yumurtalı karışım sürülerek evvelce ısıtılmış alt üst ayar 200 derecelik fırında 35-40 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. İçi yumuşacık tel tel ayrılan açmalarımız hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu ölçülerden bende 14 adet açma çıktı.
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt