Mayalı Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(sarısı yüzüne)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya yaş mayada olur
- 7 su bardağı un(elenmiş)
- 1oo gr.yumuşamış terayağ yada margarin
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Mayalı Açma Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına un ve tuz hariç başka gereçler eklenir karıştırılır .
- Daha sonra un ve tuz eklenir 3-4 dakika hamur düzgünce yoğrulur.
- Üzeri kapatılarak 3 az 45 dakika mayalandırılır.
- Mayası gelen hamurun tamamı küçük bezelere ayrılır.
- İki beze küçük dikdörtgen haline getirilir üzerleri yumuşak yağ ile yağlanır rulo yapılır saç örgüsü biçimine getirilir fotoğrafta görüldüğü üzere bütün bezelere birebir süreç yapılır.
- Tepsi mayası için 15-20 dakika bekledikten sonra yumurtalı karışım sürülerek evvelce ısıtılmış alt üst ayar 200 derecelik fırında 35-40 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.
- İçi yumuşacık tel tel ayrılan açmalarımız hazır.
Bu ölçülerden bende 14 adet açma çıktı.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.