Mayasız Hamurdan Ispanaklı Pırasalı Lorlu Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 3 su bardağı soğuk olmayacak şekilde ılık su
- 8 su bardağı un
- 4 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağ (Gözlemelerimizi yağlamak için)
- 500 gram ıspanak
- 1 kg pırasa
- 1 çay maydanoz
- 4 dal taze soğan
- 500 gram lor
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Mayasız Hamurdan Ispanaklı Pırasalı Lorlu Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerini artırabilirsiniz,azaltabilirsiniz veya herhangi bir yeşillik ekleyebilir veya çıkartabilirsiniz.Tamamen sizin arzunuz.
- Önce yeşillikleri sirkeli suda 1 saat kadar bekletip ince ince doğrayalım.
- Süzgece koyup suyunun akmasını sağlayalım. Sulu olmaması gerekir çünkü hamurumuzu sulandırır.
- Tuzunu da yeşillikleri sulandırmaması için en son atalım.
- Hamuru için zeytinyağ hariç diğer malzemelerle orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı sürüp ağzını kapatalım.
- Daha güzel açılması için 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan gözlemeleri pişireceğimiz tavamızın büyüklüğüne göre bezeler alalım.
- Üstünü kapatalım ki kurumasın. Daha sonra un yardımı ile açalım.
- Ortasına harcımızdan koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
- Kenarlarına parmak uçlarımızla bastırarak kapatalım.
- Temiz bir bezin üstüne koyup üstünü kapatalım.
- Açma işlemini bitirdikten sonra pişirelim.
- Tek kişiyseniz benim gibi yaparsınız ama yardım edeniniz varsa biriniz yapar diğer kişide pişirir.
- Kızgın tavada pişirelim.
- Tereyağ sürelim yada direk tavamızı yağlayarak pişirelim. Pişirme şekli sizin tercihiniz.????yapacak olanlara kolay gelsin ????????afiyet olsun ????????????????.