
Mayasız Tepsi Popaçası (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 150 gram tereyağı (Eritilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Yeteri kadar beyaz peynir
- Maydanoz
- Susam
- Yumurta sarısı
Mayasız Tepsi Popaçası (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
- Hamur için;erimiş tereyağı, yoğurt ve yumurta karıştırılır.
- Tuz, kabartma tozu ve un eklenip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Hamurun yarısı tepsi yada kalıbın tabanına elle yayılır.
- Orta harcı için peynir ve maydanoz karıştırılarak, tamamı hamurun üzerine yayılır.
- Kalan hamuru da, kalıp büyüklüğünde açarak, harcın üzerine kapatılır.
- Üstüne yumurta sarısı ve çokça susam dökerek, dilimlenir.
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında, üzeri kızarsan kadar pişirilir. Afiyet olsun. Kıyır kıyır mayasız bir poğaça.