elektronikci
FD Üye
Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 isinin sarısı üzerine
- 1 çay bardağı yoğurt (100 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
- 50 gram beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı doğranmış zeytin
- Maydanoz
Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı, peynir, zeytin ve maydanoz hariç tüm gereçleri bir yoğurma kabına alıp, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim (Unu 3. Bardaktan sonra denetimli ekleyelim)
- Daha sonra eritilmiş tereyağını, ufalanmış beyaz peyniri ve minik olarak doğradığımız zeytin ve maydanozuda katıp karıştıralım.
- Hazır olan hamurumuzdan modüller alarak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyalım. Üstüne yumurta sarısı sürelim. Susam serpelim.
- Önceden ısıtılımış 180 derece fırında pişirelim (Yaklaşık 20 dakikada pişiyor denetim edelim). Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.