Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Çorum Mantısı

Meşhur Çorum Mantısı
0
188

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Meşhur Çorum Mantısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 500 gram un (Siz ölçüsü kişi sayısına nazaran değiştirebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (Mantı hamuru çok yumuşak bir hamur olmaz ona nazaran dikkatli ekleyiniz)
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • Şimdi vereceğim tanım mantıyı pişirirken kullanacağımız materyallerdir. Mantının içi boş bükülmelidir.
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (kıymayı kavurmak için)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurnak için)
  • 6 su bardağı su (sıcak)
Üzeri için
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Meşhur Çorum Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün hamur materyallerini karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.
  2. Suyu eklerken dikkatli olun yumuşak değil biraz sert bir hamur olacak.
  3. Kenarda yarım saat kadar bekletelim.
  4. Bekledikten sonra hamuru bezeler haline getirin, beze sayısı sise kalmış ister büyük biçimde iki tane yapın ister küçük küçük nasıl rahat açmak isterseniz.
  5. Hamuru büyük yuvarlak halde açtıktan sonra kare kare kesin.
  6. Sonra boş biçimde bükün.
  7. Hepsini büktükten sonra kızgın yağda kızartın. (dikkat edin fazla koyu renk olmasın ayarında kızartın).
  8. Geniş pilav tenceresinde yahut yuvarlak fırın tepsisinde (ben tepside yaptım) tereyağ ve sıvı yağla kıymayı kavuruyoruz.
  9. Sonra salçasını ek edip birazda o formda karıştırıyoruz.
  10. Suyunu da ek edip kaynatıyoruz.
  11. Kaynadıktan sonra mantıyı ek edip ağzı açık formda suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  12. Bu sırada maydanozu ince ince kıyıyoruz ve sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
  13. Mantı piştikten sonra isterseniz maydanozu eksiksiz mantıya ek edip karıştırın isterseniz porsiyonladıktan sonra yoğurdumuzu üstüne döküp üzerine ekin size kalmış. Sıcak servis ediniz afiyet olsun. ❤.
Meşhur Çorum Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çorum Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket mantı4 su bardağı suTuz Yogurt sosu için Tuz2 diş sarımsak Kıymalı sos için 250 gram kıyma2 yemek kaşığı salça1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağBaharat çeşitleri1 adet domates Üzeri için Maydanoz Çorum Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Tepsi Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 2 su bardağı un2 çay kaşığı tuz1 adet yumurtaAldığı kadar su (sert bir hamur elde edilmeli) İç harcı için : 200-300 gram kıyma1 çay kaşığı tuzBiraz karabiber1 adet soğanMaydanoz (ben kullanmadım bu sefer) Sosu için: 1-2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çorum Tarzı Mantı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket mantı100-150 gram kıyma1 çorba kaşığı salça2 çorba kaşığı sıvı yağ3-4 kısım maydanoz Süsleme için; İsteğe nazaran sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt Çorum Yordamı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye yağı ve kıymayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Meşhur Çorum Yanıcı (Kıymalı Maydanozlu) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz600 gram un400 gram su (ılık su) İç harcı için; 600 gram kıyma (Kavrulmuş)1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)1 adet soğan (Minik doğranmış)1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı dolusu tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Mantı Sevenler Buraya Gerçek Kayseri Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 kg un1 adet yumurta1,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sıvı yağı Iç harcı için; 500 gram yağsız iki sefer çekilmiş dana kıyma3 adet kuru soğan birer çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt