
Mevsimindeki Lezzet Üzere Mis Domates Çorbamız Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 500 gram konserve domates (Ben yazdan hazırlamış olduğum domates konservemi kullandım isterseniz olağan domates kullanabilirsiniz)
- 7 bardak su
- 150 gram kaşar peynir
- 1 adet knor
Mevsimindeki Lezzet Üzere Mis Domates Çorbamız Tanımı Yapılışı
- Tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağımızı katalım.
- Tereyağımız erdikten sonra unu katalım ve kavuralım.
- Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı salçayı katalım knoru da atalım içine.
- 2 dk bu halde kavuralım.
- Domateslerimizi katalım 2 dk tekrar kavuralım.
- Sonrasında suyumuzu ekleyelim azar azar su ekleyelim bi yandan karıştıralım topaklanmamışı için tadına bakalım ondan sonra denetimli bi formda tuzunu atalım.
- Salçadan ötürü tuz oranı değişe bilir servis ederken isterseniz kaşar peynirini kullanabilirsiniz afiyet olsun(ben pürüzsüz olsun diye blender den geçirdim ).