Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyve nasıl yenirse daha faydalı?

Meyve nasıl yenirse daha faydalı?
0
89

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Meyveler, gereksinimden fazla tüketildiğinde fazladan enerji alımına sebep olacağından kilo kontrolüne zıt tesir yaratabilir Çünkü basit karbonhidrat içeren besinlerdir İçinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır Meyveler artı yendiğinde, artı kalori alınmasına neden olunur Bu pozitif kalori de kilo olarak geri döner Bu yüzden meyve tüketiminde porsiyon kontrolüne uyarı edilmelidir Bir kişinin bir günde yemesi gereken meyve miktarı, üçbeş porsiyon arasında değişir Bunu değiştiren faktör kişinin yaşı, cinsiyeti ve alması gereken kalori ile ilgilidir Bu porsiyon miktarını gün içine dikkatlice dağıtmak gerekir id Gad300250Çocuklarda ve çoğalma çağında meyve günde en az 3 porsiyon alınması gerekir 1 porsiyonu belirten örnek tedarik; 1 ufak doruk elma, armut, şeftali ya da 1 çay bardağı kiraz, erik veya çilektir Karpuz kavunun 1 porsiyonu 2 parmak kalınlığında hilal biçiminde indirilmiş 1 ince dilim miktarıdır Yetişkinlerde 23 porsiyon alımı yeterlidir Metabolizmamızın uyumlu çalışması için ilk ilk olarak meyvenin ara öğünlerde tüketilmesi önerilir Ayrıca kalorisi düşük tok tutucu, tüketimi basit ve bulunabilirdir Belli Başlı öğün olarak tüketilmesinde sakınca yoktur Yemekle beraber tüketilince yağlandırmazSadece meyvelerle olan diyetlerden kaçının Monoton ve can sıkıcıdırSürekli aynı besinlere yönelmek bıktırıcıdırBesin öğeleri yetersizliğine neden olur Çok kısa sürelerde fazla kilo kayıpları sağlansa da kalıcı olmaz Kısa sürede tartı kaybı sağlar, çabuk kaybedilen tartı; yağdan değil yağsız kitleden oluşur Eski beslenme alışkanlıklarına geri dönüldüğünde kaybedilen ağırlığın korunması muhtemel olmaz, daha artı kilo artışı olur Oysaki belli başlı öğünlerde tüketilen meyvelerin yanına proteinli bir besinin olması kimsesiz meyve tüketimine oranla gıda öğelerini içermesi sebebi ile her açıdan sağlıklıdırÖzellikle yaz mevsiminde kilo tahsis etmek için dürüst aşina yanlışlardan birisi de bütün gün yemek yemek yerine meyve yiyerek daha eksik kalori almaya çalışmaktır Oysaki gün boyu tüketilen meyvede günlük almamız gereken kaloriyi karşılamaya yetebilir kimsesiz kolay karbonhidrat alımı vücutta hızlıca harcanmaktansa depolanmayı seçim ederek özellikle adipoz doku üretimine sebep olur Yani bel çevresi başta elde etmek üzere yağlanma artabilir Yani kilo verme ricası hüsrana dönüşerek birey kilo veriyor gibi tartı ibresinin düştüğünü görse de yağlanması değişmezMeyve miktarını iyi koymak gerekir Meyveler içeriğindeki karbonhidratın türü basit olması sebebi ile daha bilinçli tüketilmelidir Çünkü basit şeker taşıyan besinler kan şekerini tez yükseltip hızla düşüren etkiye sahiptir Bu bağlamda meyvelerin glisemik indeksi göz önünde bulundurulmalı Örneğin incir, muz, karpuz, kavun ve üzümün glisemik indeksi diğerlerine oranla daha yüksektir ve daha ivedi acıktırırlarElma, armut ve şeftali gibi meyveler ise glisemik indeksi düşük olanlarıdır Glisemik indeksi yüksek olan meyvelerin tüketilmesi yasaklanmış değildir lakin miktarını iyi hazırlamak gerekir Meyvelerin sağlığa olumlu katkılarının yanına gerçekte tüketimi ile ilgili bu tip yanlışları yapmamak gerekmektedir Sıklığını ve miktarını doğru ayarladığımız süreçte vücuda olumlu getirileri vardırSebze ve meyveler muhtemel olduğunca taze tüketilmelidir Yenilebilenlerin kabukları soyulmamalıdır Soyulması gerekiyorsa mümkün olduğunca ince soyulmalıdırBir çok vitamin ve mineral, sebze ve meyvelerin bilhassa dış yapraklarında, kabuğunda veya kabuğun derhal altındaki kısımlarında bulunurlar, iç kısımlarda yoğunlukları daha azdır
 
858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt