teknolojiuzmani
FD Üye
Meyve Soslu Tart Tanımı İçin Malzemeler
- Meyve soslu kek
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Ben yaklaşık 2 çay bardağı kadar kullandım)
- 1 paket Dr. Oetker vanilyalı puding
- 3.5 su bardağı süt
- Hazır meyve sosu
Meyve Soslu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilyayı güzelce çırpalım. Daha sonra yağ ve süt ekleyip, karıştırın.
- Son olarak kabartma tozu ve unu denetimli ekleyip, yağlanmış olduğumuz kalıba dökelim. 180 derecede pişirin.
- Bu ortada kreması 1 paket Dr. Oetker vanilyalı pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra vanilyalı pudingi döküp, en son meyveli sosu dökerek dolapta en az 3-4 saat dinlendirin.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip, servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Meyve Soslu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı