Midye Tadında Enginar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- Ben 2 adet enginar kullandım, gereç listesini ona nazaran veriyorum
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Bir tutam dereoru, yeşil soğan, nane ve maydanoz
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Limon
- Su
Midye Tadında Enginar Dolması Tanımı Yapılışı
- Enginarı temizlemek biraz zahmetlidir. Evvel enginarların dikenli yapraklarını ve ortasındaki tüylü kısmı bir hoş temizleyelim.
- Bir kaba limonlu su hazırlayın ve enginarları guşelce yıkadıktan sonra limonlu suda bekletelim.
- İnce ince doğranmış soğanı zeytin yağında kavuralım.
- Üzerine yıkayıp hazırladığımız pirinci ek edip karıştıralım.
- 2 tatlı kaşığı tuz ve kırmızı pul biber atalım. 1 buçuk şu bardağı şu ek edip pilavın kapağını kapatalım.
- Başka yandan yeşillikleri doğrayalım, suyunu çeken iç harcına yeşillikleri ek edelim. Güzelce karıştıralım.
- Enginar yapraklarının ortasına ve ortasına harcımızdan koyalım.
- Tencere alalım ve 2 su bardağı şu, üzerine biraz tuz serpelim limon dilimleri bırakıp 40 dk yarım ateşte pişmeye bırakalım.
- Enginar yaprakları çok sert olduğu için pişmesi zordur.
- Enginarların üzerine tabak bırakıp o denli kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Pirinçler düzgünce piştikten sonra enginar hazırdır.
- Üzerine limon sıkarak yiyebilirsiniz.
Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.