iltasyazilim
FD Üye
Mısırın Faydaları
Mısır dünyanın en popüler ve fazla yönü olan sebzelerinden biridir Öbür şekillerde tüketilebilir ve leziz bir tadı vardır Atıştırma, çorba, asıl yemek ve salatalarda kullanılır Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış darı gibi çeşitleri vardır Düşük yağlı karmaşık karbonhidrata sahiptir Dünya genelinde büyük üreticileri Peru, Bolivya, Ekvador ve Güney Meksika ’dır Mısırın sağlığa olan yararları muazzamdır
Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri
Bunlardan birkaçı şöyledir:
Kalbi korur Mısırda hem çözünen ayrıca de çözünmeyen lif bulunur Çözünür lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır Sonradan da vücuttan geçerek kolesterolü alır Kolesterola ve kalbe iyi gelir Darı, folat, aminoasit ve B vitamini açısından da zengindir Bu 3 bileşen, Homosistem seviyelerini düşürür Manâlı metabolik süreçleri üretir Homosistem düzeyleri yükseldiğinde, kalp krizi, inme ya da periferik damar hastalıkları görülebilir
Kanserle savaşır: Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan özelliklere sahip karotenoid içerir 8 yıl her tarafında mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi Yardımcı gıdalar, papaya, kabak, portakal, kırmızı biber ve şeftalidir Sindirim sistemini dinç tutar ve kolon kanserini önleyicidir
Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı önler
Sindirim sistemini temizler Mısırdaki çözünmez lifler mayasıl ve kabızlık gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi kazanç Lifler dışkıyı şişiren ve hareketini hızlandıran suyu emer
Beyni besler: B1 vitamini, beynin esas fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel görevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda dönüşümü için idealdir Sağladığı Tiamin ile, zihinsel fonksiyonları yerine getirir
Gözlere iyi gelir: Beta karoten ve folat doğruca yaşa tabi dejenerasyonu geciktirir Beta karoteni A vitamininde bulunur Ispanak ve havuçtan sonra en çok mısırda A vitamini bulunur
Şeker hastalarına iyi kazanç Şeker Hastalığı gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasülyenin yanına, mısır nişastası olarak kullanılabilir Vitamin ve mineralleri, insülinin akla uygun bir aralıkta kalmasını sağlar
Cilde faydalıdır: Mısır özü yağı varlıklı bir linoleik asit kaynağıdır Bu asitler cildin temeli için gereklidir Darı nişastası, döküntü ve tahrişlere iyi gelir
Gebelikte kullanılır: Gebe kalmak için yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur Yeni hücre gelişimine ve gebeliğe asistan olur Darı ekmeği ve mısır gevreği çeşitlere eklenebilir *
Mısır dünyanın en popüler ve fazla yönü olan sebzelerinden biridir Öbür şekillerde tüketilebilir ve leziz bir tadı vardır Atıştırma, çorba, asıl yemek ve salatalarda kullanılır Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış darı gibi çeşitleri vardır Düşük yağlı karmaşık karbonhidrata sahiptir Dünya genelinde büyük üreticileri Peru, Bolivya, Ekvador ve Güney Meksika ’dır Mısırın sağlığa olan yararları muazzamdır
Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yönleri
Bunlardan birkaçı şöyledir:
Kalbi korur Mısırda hem çözünen ayrıca de çözünmeyen lif bulunur Çözünür lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır Sonradan da vücuttan geçerek kolesterolü alır Kolesterola ve kalbe iyi gelir Darı, folat, aminoasit ve B vitamini açısından da zengindir Bu 3 bileşen, Homosistem seviyelerini düşürür Manâlı metabolik süreçleri üretir Homosistem düzeyleri yükseldiğinde, kalp krizi, inme ya da periferik damar hastalıkları görülebilir
Kanserle savaşır: Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan özelliklere sahip karotenoid içerir 8 yıl her tarafında mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi Yardımcı gıdalar, papaya, kabak, portakal, kırmızı biber ve şeftalidir Sindirim sistemini dinç tutar ve kolon kanserini önleyicidir
Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı önler
Sindirim sistemini temizler Mısırdaki çözünmez lifler mayasıl ve kabızlık gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi kazanç Lifler dışkıyı şişiren ve hareketini hızlandıran suyu emer
Beyni besler: B1 vitamini, beynin esas fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel görevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda dönüşümü için idealdir Sağladığı Tiamin ile, zihinsel fonksiyonları yerine getirir
Gözlere iyi gelir: Beta karoten ve folat doğruca yaşa tabi dejenerasyonu geciktirir Beta karoteni A vitamininde bulunur Ispanak ve havuçtan sonra en çok mısırda A vitamini bulunur
Şeker hastalarına iyi kazanç Şeker Hastalığı gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasülyenin yanına, mısır nişastası olarak kullanılabilir Vitamin ve mineralleri, insülinin akla uygun bir aralıkta kalmasını sağlar
Cilde faydalıdır: Mısır özü yağı varlıklı bir linoleik asit kaynağıdır Bu asitler cildin temeli için gereklidir Darı nişastası, döküntü ve tahrişlere iyi gelir
Gebelikte kullanılır: Gebe kalmak için yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur Yeni hücre gelişimine ve gebeliğe asistan olur Darı ekmeği ve mısır gevreği çeşitlere eklenebilir *